Main content

Het meemaken van een suïcidepoging door iemand in je nabije omgeving, zoals een vriend of vriend(in), kan een diepe impact nalaten.

Het SCOUT-project van @Center for Contextual Psychiatry (KU Leuven) wil graag onderzoeken welke invloed het meemaken van een suïcidepoging door een vriend(in) heeft op jongvolwassenen en hun sociale relaties. 

Wie zoeken we?

Voor de SCOUT-community studie zijn we op zoek naar 150 Nederlandstalige (jong)volwassenen tussen 18 en 25 jaar waarvan een vriend(in) recent een suïcidepoging heeft overleefd. Verder moet je in de mogelijkheid zijn om deel te nemen aan een onderzoek dat gedeeltelijk via je smartphone verloopt.

Wat bieden wij?

Door deel te nemen aan dit onderzoek kan je bijdragen aan klinisch relevant onderzoek rond suïcidaliteit bij (jong)volwassenen en aan de hand van de zelfmonitoring mogelijks meer inzicht verwerven in je eigen emotionele leefwereld. Daarnaast wordt er ook een financiële vergoeding voorzien. Voor elke zelfmonitoringsweek die je uitvoert ontvang je €30 en als je de studie in zijn geheel afwerkt ontvang je een bijkomend bedrag van €10, waardoor je een totaalbedrag van €100 kan verdienen.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van dr. Olivia Kirtley en prof. dr. Inez Myin-Germeys. Onderzoeksassistenten Nian Kemme en Steffie Schoefs bieden praktische ondersteuning. Als je verdere vragen hebt kan je het onderzoeksteam bereiken door te mailen naar scoutcommunity@kuleuven.be of te bellen op het nummer 016/32 50 33.


Heb je interesse in het onderzoek of wil je graag deelnemen? Neem dan een kijkje op: https://bit.ly/3uog0BN​”

 

 

  • Deel deze pagina: