Main content

Familieplatform Geestelijke Gezondheid vzw

Afbeeldingsresultaat voor familieplatform logoFamilieplatform Geestelijke Gezondheid behartigt de belangen van mensen die zorgen voor iemand met psychische problemen. Het is een kennis- en uitwisselingsplatform waar een aantal organisaties deel van uitmaken zoals Similes. Ze bieden ondersteuning voor de omgeving, zowel voor familie en kinderen van, alsook voor hulpverleners.

Meer informatie vind je op www.familieplatform.be

Similes

Similes steunt, adviseert en vertegenwoordigt familieleden en naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Er zijn meer dan dertig lokale Simileskringen. Hierdoor vinden familieleden op een laagdrempelige manier snel informatie en komen ze in contact met lotgenoten.

Meer informatie vind je op www.similes.be

 

Werkgroep Verder

Afbeeldingsresultaat voor werkgroep verder logoWerkgroep Verder, Nabestaanden na Zelfdoding is een organisatie die deel uitmaakt van het 1813 Zelfmoord platform. Zij werken samen met dit platform aan de pre- en postpreventie van zelfmoord waarbij ze in het bijzonder de zorg voor nabestaanden organiseert en coördineert.

Meer informatie vind je op www.werkgroepverder.be

Ups & Downs

Ups & DownsUps & Downs is een vereniging voor personen met een bipolaire stoornis of chronische depressie én hun omgeving. Het doel van de vereniging is om zowel de patiënten als hun partners en familieleden te begeleiden bij het omgaan met de manisch-depressieve stoornis (of bipolaire stoornis) of chronische unipolaire depressie. De organisatie zet vooral sterk in op lotgenotencontact. Meer informatie vind je op www.upsendowns.be
  • Deel deze pagina: