Main content

Een herstelacademie is een academie waar je cursussen kan volgen rond thema’s die te maken hebben met je psychisch herstel. De academie werkt nauw samen met het brede werkveld waardoor er een heel divers aanbod is, van herstelverhalen schrijven tot WRAP cursussen.

Voor wie?

Wie een stap verder wil zetten in zijn herstelproces en de regie over zijn leven weer in handen wil nemen, is van harte welkom bij de herstelacademie, ongeacht je leeftijd, scholingsachtergrond, regio. Voel je je wat onzeker om alleen te gaan, mag je ook een ‘studybuddy’ meenemen. Dat is een vertrouwenspersoon die je bijstaat in je proces.

Ook familie en naasten kunnen deelnemen aan de cursussen.

Door wie?

Een cursus wordt steeds gegeven in duo door trainers met ervaringskennis en hulpverleners. Naast het samen lesgeven worden de cursussen ook samen gemaakt en tijdens de lessen ligt het accent sterk op samen leren. Zo worden de deelnemer en de lesgever respectievelijk ‘student’ en ‘trainer’ van en met elkaar.

Hoe?

Je kan vrij kiezen uit het cursusaanbod. Een HerstelAcademie biedt geen stap-voor-stap gids of aanbod waar je van ‘A’ naar ‘B’ gaat. Het is eerder een map/aanbod waarin je zelf op zoek gaat.
•  je stuurt op je eigen weg.
•  je stopt waar je wil.
•  je kiest zelf je afslag.
•  neen zeggen is een kracht

Waar?

In elke provincie in Vlaanderen is er intussen een herstelacademie. Bekijk het aanbod hier:  www.herstelacademie.be.

  • Deel deze pagina: