Voor jongeren en jongvolwassenen tussen 15 en 30 jaar die te maken krijgen met een psychose of psychosegevoeligheid, is er in regio Oost-Vlaams-Brabant een gespecialiseerd mobiel team dat laagdrempelige en duurzame hulp biedt: VRINT, verbonden aan UPC KU Leuven.
Wat is VRINT?
VRINT staat voor een vroeg interventieteam. Het biedt advies, begeleiding en langdurige zorg aan jongeren (15-18 jaar) en jonge volwassenen (18-30 jaar) die psychische moeilijkheden ervaren binnen het psychosespectrum. De zorg kan doorgaan op de campus in Kortenberg, in het centrum van Leuven (Minderbroedersstraat 23) of bij de jongere thuis.
Een gesprek met de huisarts en het overlopen van een checklist psychosegevoeligheid helpt om in te schatten of het team VRINT de juiste zorgpartner is.
Aanbod van VRINT
Kom je in aanmerking? Dan biedt VRINT zorgcontinuïteit van minstens vijf jaar. Je wordt ondersteund door een multidisciplinair team dat inzet op:
- Individuele begeleiding en psychotherapie
- Gezins- en familietherapie
- Begeleiding door een sociaal werker
- Medicamenteuze ondersteuning (indien nodig)
- Groepstherapeutische activiteiten
- Aandacht voor je netwerk en leefomgeving
Regelmatige gesprekken vinden plaats met een zorgverantwoordelijke en een psychiater. Ook jouw omgeving (ouders, partner, vrienden…) wordt waar mogelijk betrokken bij je herstelproces.
Aanmelden & contact
📞 Bel 0475 40 60 04 tussen 9u en 17u om aan te melden
🌍 Meer info via: www.upckuleuven.be/mobiele-zorg-psychose
📍 Actief in regio Oost-Vlaams-Brabant
Waarom VRINT?
Omdat jongeren die worstelen met psychose er niet alleen voor moeten staan. Met een warme, flexibele aanpak en zorg op maat wil VRINT het verschil maken — op het juiste moment, op de juiste plek.
Ken jij iemand voor wie dit team hulp kan bieden? Deel dit bericht en help mee de drempel naar gepaste zorg te verlagen.