In deze elfde aflevering van De Froyen Frequentie werpt de podcast opnieuw een krachtig licht op de nalatenschap van Brenda Froyen – een vrouw die met lef, visie en een onuitputtelijk netwerk de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) in beweging bracht.
Dit keer schuift Stijn Vanheule aan tafel: hoogleraar, klinisch psycholoog, schrijver en vooral een invloedrijke denker in het veld van de GGZ.
Het gesprek is meer dan een eerbetoon aan Brenda. Het is een presentatie van een blauwdruk voor een andere GGZ – gedragen door inzichten van 77 Belgen en gedragen door mensen zoals Stijn. De aflevering toont hoe Brenda niet alleen mensen verbond, maar ook een manier van denken en doen vertegenwoordigde die recht doet aan menselijkheid, herstel en dialoog.
“Als ze iemand zag of hoorde die haar raakte, dan aarzelde ze niet – ze zocht meteen contact.”
Vanheule spreekt over de nood aan verandering in de GGZ, de menselijke maat, de rol van betrokkenheid en betekenisvolle relaties. Zijn woorden weerspiegelen niet alleen zijn eigen visie, maar ook de waarden waarvoor Brenda haar leven lang opkwam.
🎙 Luister naar aflevering #11 en ontdek:
-
Wat die “blauwdruk van 77 Belgen” precies inhoudt
-
Waarom Brenda’s aanpak blijvend relevant is
-
Hoe we met zijn allen – hulpverleners, beleidsmakers én burgers – kunnen bijdragen aan een hoopvoller geestelijk gezondheidsbeleid
We houden haar onder ons – door te blijven luisteren, delen en bouwen aan de GGZ die zij voor ogen had.
📌 Beluister de aflevering: