Main content

Cognitief functioneren gaat over aspecten zoals je geheugen en denkvermogen, hoe het zit met je aandacht en concentratie, en hoe je plannen maakt en problemen oplost.

De volgende 25 vragen gaan over kleine, alledaagse vergissingen die met deze aspecten te maken hebben en die iedereen van tijd tot tijd maakt. Sommige van deze vergissingen overkomen je waarschijnlijk wat vaker dan andere. De vragenlijst geeft je een indicatie van jouw cognitief functioneren.

Klik per item de optie aan die aangeeft in hoeverre deze vergissingen de afgelopen week bij je zijn voorgekomen.

1 = Nooit
2
= Bijna nooit
3 = Soms
4
= Vaak
5
= Bijna altijd

[cognitief_lijst]

Uitleg score

Gemiddelde score op vraag 1 t/m 25:

Score 1 – 2.92
De mate waarin je de afgelopen week vergissingen hebt gemaakt is aan de lage kant in vergelijking tot het gemiddelde van de referentiegroep. De referentiegroep zijn mensen met een psychose die in behandeling zijn.

Score 2.93 – 3.64
De mate waarin je de afgelopen week vergissingen hebt gemaakt is vergelijkbaar met het gemiddelde van de referentiegroep van mensen met een psychose die in behandeling zijn.

Score 3.65 – 5
De mate waarin je de afgelopen week vergissingen hebt gemaakt is aan de hoge kant in vergelijking tot het gemiddelde van de referentiegroep van mensen met een psychose die in behandeling zijn.


Score op item 26 t/m 29:

Minstens 1 keer een 4
De vergissingen hebben nogal wat impact op het dagelijks leven.

Minstens 1 keer een 5
De vergissingen hebben veel impact op het dagelijks leven.


Het kan helpen bij je herstel om de uitkomsten te bespreken met iemand die je vertrouwd, bijvoorbeeld je hulpverlener. 

  • Deel deze pagina: