Main content

Datum: 05 oktober 2023

Tijd: 19:30 - 21:00

Locatie:
PZ Sint Alexius
Grimbergsesteenweg 40, 1850 Grimbergen

Organisatie: Similes

Taboedoorbrekend muziektheater van Similes en Te Gek?! ter gelegenheid van de Open Geestdagen met Mathias Vergels (Lowieke uit ‘Thuis’) en Manu Huylebroeck. Nabespreking met Mich Jonckheere.

Programma

Hoe ervaar je onmacht, angst en verdriet als iemand in je familie of omgeving een ernstig psychisch probleem blijkt te hebben? Wat brengt kracht en wat biedt hoop?

Mathias Vergels – bij het brede publiek bekend als ‘Lowieke’ uit Thuis – en zijn ‘compagnon de route’ Manu Huylebroeck brengen muziek (gitaar en zang) en verhalen uit hun eigen leven én uit het boek ‘Het komt voor in de beste families’ van Similes vzw. Dit openhartige, unieke non-fictieboek biedt de lezer zicht op de impact die mentale problemen onvermijdelijk ook hebben op vrienden en familie van de persoon met een psychische kwetsbaarheid.

Het boek ligt aan de basis van deze al net zo buitengewone voorstelling tijdens de eerste Open Geestdagen, waarmee Mathias en Manu het publiek een hart onder de riem zullen steken.

Vertolking

Mathias Vergels: verteller & zang
Manu Huylebroeck: zang & gitaar

Nabespreking

Nabespreking geleid door Mich Jonckheere, familie-ervaringsdeskundige van Similes. Nadien ook kleine receptie. Meer informatie volgt op Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Alexius te Grimbergen (alexiusgrimbergen.be).

Organisatie

De voorstelling is een samenwerking tussen Te Gek!? en Similes.

  • Deel deze pagina: