Main content

Van 13 september tot 15 december 2024 organiseert ZAS PZ Stuivenberg in Antwerpen een unieke tentoonstelling getiteld ‘Van sano tot nu: psychiatrische zorg in Stuivenberg doorheen de tijd’.

Deze tentoonstelling biedt een fascinerende kijk op de evolutie van de psychiatrische zorg in Stuivenberg, geïllustreerd met kunstwerken van gerenommeerd kunstenaar Koen Broucke.

PsychoseNet doet mee

Video opnamen en podcasts maken deel uit van de tentoonstelling. Ervaringsdeskundigen verbonden aan PsychoseNet werken mee aan dit onderdeel. Hoe verloopt een herstelproject? Heb je zelf een evolutie in de psychiatrische zorg aan de lijve ondervonden? En, wat wil je mensen die niets van psychiatrie weten meegeven?

Getuigenissen die beklijven!

Bezoek de tentoonstelling

De tentoonstelling is vrij te bezoeken op woensdagen en zondagen, telkens van 14.00 uur tot 16.00 uur. De officiële opening vindt plaats op vrijdag 13 september 2024, vanaf 19.00 uur. Dit evenement biedt een unieke gelegenheid om de rijke geschiedenis van de psychiatrische zorg in Stuivenberg te verkennen en de kunstwerken van Koen Broucke te bewonderen.

Groepsbezoeken

Groepsbezoeken zijn mogelijk op afspraak. Een groepsbezoek kost €120 en is geschikt voor groepen van minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers. Afspraken voor groepsbezoeken kunnen worden gemaakt via info@museumgeneeskunde.be of zna.pz.balie@zas.be.

Kom en ontdek de evolutie van de psychiatrische zorg in Stuivenberg doorheen de tijd en laat u inspireren door de kunst van Koen Broucke. Een unieke kans om een belangrijk deel van onze medische geschiedenis te verkennen!


  • Periode: 13 september – 15 december 2024
  • Vrije bezoektijden: woensdag en zondag, 14.00 – 16.00 uur
  • Locatie: ZAS PZ Stuivenberg, Pothoekstraat 109, 2060 Antwerpen
  • Prijs groepsbezoek: €120 (minimaal 10 deelnemers, maximaal 20 deelnemers)
  • Contact voor afspraken: info@museumgeneeskunde.be of zna.pz.balie@zas.be

 

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *