Main content

Schizofrenie – we noemen het bij PsychoseNet liever psychosegevoeligheid – is een aandoening die op allerlei manieren invloed heeft op de mentale gezondheid van mensen. Het kan ook invloed hebben op aspecten van het denkvermogen zoals het geheugen, aandacht en het verwerken van informatie. Dit wordt ook wel een cognitieve stoornis genoemd.

Reden van het onderzoek

Er zijn op dit moment nog geen behandelingen voor deze problemen van het denkvermogen bij schizofrenie. Dat is de reden waarom we het CONNEX-onderzoek zijn gestart. CONNEX is een onderzoek waarin wordt onderzocht of een onderzoeksmiddel genaamd BI 425809 de cognitie van mensen met schizofrenie kan verbeteren. Tot nu toe wordt het middel goed verdragen en in eerdere fasen van onderzoek laat dit middel veelbelovende resultaten zien.

Wanneer kunt u meedoen?

Voor het CONNEX-onderzoeksprogramma zoeken wij deelnemers die (onder andere):

  • Minimaal 18 jaar en maximaal 50 jaar oud zijn;
  • Een diagnose schizofrenie hebben;
  • Moeite hebben met het denken, zoals het onthouden van dingen, concentreren op taken of gesprekken, of problemen bij het uitzoeken hoe je iets moet uitvoeren;
  • Een studiepartner hebben die een aantal van de onderzoeksbezoeken kan bijwonen. Een studiepartner is iemand die u goed kent en die wat vragen over u kan beantwoorden. Zo krijgen de onderzoekers een beter beeld van het effect van het middel;
  • Bereid zijn naar Duffel of Bierbeek te komen voor de bezoeken.

Hoe werkt het?

Als je mee wilt doen, zal je ongeveer zeven maanden aan het programma deelnemen.

Eerst wordt er een screening gedaan om te bekijken of je geschikt bent voor deelname. Zo ja, dan word je willekeurig toegewezen aan of het onderzoeksmiddel of een placebo. Deze gebruikt je zes maanden. De placebo lijkt op het onderzoeksmiddel, maar bevat geen werkzame stoffen.

In het onderzoek word je gevraagd 14 keer naar het onderzoekscentrum te komen. Tijdens deze afspraken zullen de onderzoekers een aantal testen en vragenlijsten afnemen en jouw algemene gezondheid onderzoeken.

Waarom deelnemen?

Door deel te nemen krijg je informatie over jouw klachten en dat kan helpen in je eigen behandeling. Alle onderzoeken en beoordelingen worden tijdens het onderzoek kosteloos aan je verstrekt. Redelijke onkosten zoals reiskosten worden vergoed. 

Als je meer wilt weten over dit onderzoek, kun je vrijblijvend contact opnemen via:

Zorggroep Kamillus -> wim.nevelsteen@kamillus.broedersvanliefde.be
(Wim: 016 45 28 63 of onthaal: 016 45 26 11)

OF

UPC Duffel -> info@sinapsduffel.com (015/304034)


Het CONNEX onderzoek is een inititatief van Boehringer Ingelheim SComm

  • Deel deze pagina: