Main content

Op zaterdag 14 oktober 2023, organiseert Ups & Downs vzw, de vereniging voor personen met een bipolaire stoornis of depressie en hun naasten, haar 17e editie van het Forum Ups & Downs.

Dit inspirerende evenement staat in het teken van Open Geest en zal plaatsvinden in het Vormingscentrum Guislain te Gent. Hieronder vind je alle details die je nodig hebt om deel te nemen aan deze bijzondere dag.

Over Ups & Downs vzw: samen sterker tegen bipolariteit en depressie

Het doel van Ups & Downs vzw is om zowel de patiënten als hun partners en familieleden te begeleiden en te ondersteunen bij het omgaan met de bipolaire (of manisch-depressieve) stoornis en depressie. Het lotgenootschap vormt het hart van deze unieke organisatie, zoals actrice Maaike Cafmeyer het omschreef: “Zo’n organisatie is goud waard.”

Hun regionale praatgroepen organiseren maandelijkse bijeenkomsten door heel Vlaanderen, waar zowel familie als vrienden welkom zijn. Tijdens deze bijeenkomsten delen ze ervaringen en kennis, met de nadruk op herstel, veerkracht en positief denken. Ze nodigen regelmatig gastsprekers uit om hen te informeren over actuele thema’s.

Voor meer informatie over het programma en de contactgegevens van de praatgroepen, bezoek www.upsendowns.be.

Ups & Downs vzw wordt gedragen door vrijwilligers met persoonlijke ervaring met bipolariteit of depressie, waardoor ze een luisterend oor en uit de eerste hand ervaring kunnen bieden.

Het programma

 • 13:00 uur: registratie en ontvangst met koffie of frisdrank.
 • 13:30 uur: opening door Patrick Colemont, moderator. Verwelkoming door Rebecca Müller, voorzitter, met een voorstelling van de vrijwilligers van Ups & Downs.
 • 13:50 uur: Edel Maex, psychiater, zenleraar en mede-grondlegger van mindfulness, zal spreken over ‘Mindfulness: kwetsbaarheid en weerbaarheid’.
 • 14:40 uur: Griet Frère, stafmedewerker bij Similes, ervaringsdeskundige en auteur, deelt inzichten over ‘Het komt voor in de beste families‘.
 • 15:15 uur: pauze.
 • 15:45 uur: Petra d’Huy (NL), dochter, vriendin, buurvrouw, communicatieadviseur, echtgenote, cliënt (soms patiënt), moeder, ervaringsgenoot, regiocontactpersoon, vrijwilliger, webmaster en voorzitter van Stichting Petra etcetera, zal praten over ‘Leven met een bipolaire stoornis’, met citaten en inzichten.
 • 16:20 uur: Nele Van den Broeck, muzikante, actrice, auteur en columniste, zal geïnterviewd worden en een selectie van haar columns delen waarin ze schrijft over haar leven met depressie en het mentaal welzijn in het algemeen.
 • 16:50 uur: Maaike Cafmeyer, actrice en meter van Ups & Downs vzw, zal de twaalfde Ups & Downs Prijs uitreiken.
 • 17:00 uur: Afsluiting en receptie met borrelhapjes.

Inschrijven

Vanaf 1 augustus kun je je inschrijven via www.upsendowns.be.

De deelnameprijzen zijn als volgt:

 • € 20 (per persoon) voor leden van Ups & Downs (ledentarief geldt voor heel het gezin).
 • € 20 voor leden van andere patiënten- en familieorganisaties (Similes, UilenSpiegel, OPGanG, Funambule, Plusminus (NL), Anoiksis (NL)) en ook studenten.
 • € 30 voor niet-leden.
 • € 60 voor professionelen.

Locatie

Het Forum Ups & Downs 17e Editie vindt plaats in:

Vormingscentrum Guislain Jozef Guislainstraat 43, 9000 Gent (Tram 1 vanaf Sint-Pieters station, richting Evergem. Duurt ongeveer 25 minuten).

Meer Informatie

Voor meer informatie kun je terecht op www.upsendowns.be, stuur een e-mail naar info@upsendowns.be, en volg hen op www.facebook.com/upsendowns.be en Twitter: @UpsendownsBe.

We hopen je te zien op deze inspirerende dag vol open geest en waardevolle inzichten in het omgaan met bipolariteit en depressie.

 • Deel deze pagina: