Main content

In de jaarcampagne van PsychoseNet België laten we elke maand iemand aan het woord in een podcast serie Stemmen over psychose. Het zijn stemmen òver psychose, niet tijdens een psychose. Het herstelproces bij psychose verhelderen is de uitdaging.

We horen de stem van de burger. “Wat is een psychose en wat helpt om eruit te raken?”, zijn vragen die professor Stijn Vanheule aan zijn gesprekspartners voorlegt.

In gesprek met Julie Delrue, actrice en bezieler van o.a. Mamamanie

In deel elf van de podcast-reeks ‘Stemmen over psychose’ luister je naar Julie Delrue. Julie schreef een toneelstuk over haar kraambedpsychose en toert door Vlaanderen met haar voorstelling. Aan de hand van haar echte ervaringen krijgen we zicht op een uitvergrote versie van Julie zelf. Openbaringen en visioenen liggen aan de basis van nieuwe waarheden, waarbij de hele wereld draait om haar. Julie beleeft een andere realiteit en tegelijkertijd is ze in staat tot zelfreflectie. Ze voelt dat er iets niet klopt, dat haar hoofd en lichaam niet meer verbonden zijn met elkaar. De mensen rondom Julie helpen haar om zichzelf terug te vinden. Het zijn kleine dingen die stimuleren om terug te keren naar de kern van wie ze is. Een proces met uitdagingen. Hoe gek mag je na een psychose nog zijn? Maar ook, een hoopvolle boodschap: ” het gaat over”, “het gaat echt over!”

Veel luisterplezier met de elfde podcast van de reeks ‘Stemmen over psychose’.


Meer te weten komen over Julie Delrue kan via haar website

Ben je geïnteresseerd in de andere podcasts van de reeks? Die kan je beluisteren via deze link

Dit wetenschappelijk project komt tot stand in samenwerking met UGent, Museum Dr. Guislain, PsychoseNet en Gents Universiteitsmuseum.

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *