Main content

Ondertussen kennen veel mensen de podcast-reeks ‘stemmen over psychose’ en kijken ze uit naar de nieuwe podcast van de maand. Professor Stijn Vanheule gaat in gesprek met mensen die een psychose doormaakten en die daarover schreven.

Podcast zes is alvast een bijzondere editie. Eéntje die weldra zal worden vrijgegeven samen met een heus dubbelinterview in het magazine Knack. Eéntje waarbij we jullie nog even op je honger laten zitten. 

Ben je nog niet helemaal mee met de campagne ‘stemmen over psychose’?

Tijdens het podcast-gesprek hoor je de stem van de burger die heeft ervaren en geschreven. Schrijfsels in de vorm van een boek, artikel of blog. Deze keer zijn het stemmen òver psychose, niet tijdens een psychose. Het herstelproces bij psychose verhelderen is de uitdaging. Om de vier weken zal er een nieuwe podcast worden opgeladen en via verschillende social mediakanalen worden verspreid. Telkens opnieuw zal professor Vanheule vragen aan zijn gesprekspartner, “Wat is een psychose en wat helpt om eruit te raken?

In gesprek met de auteurs

De vorige edities bleken bijzonder de moeite waard. Elke spreker heeft een eigen insteek waaruit mensen die betrokken zijn bij psychose kunnen leren, moed putten en/of hoop vinden. Beoordeel zelf en hou onze social media in het oog voor de bijzondere 6de aflevering van de maand oktober.

Deel 1: Leen Verhaert

Deel 2: Sven unik-id

Deel 3: Peter Tomlinson

Deel 4: Andy Buyst

Deel 5: Ingrid Lammerant

Deel 6: Weldra een zeer bijzondere gastspreker!

Veel luisterplezier!


Meer weten over de podcast reeks kan via deze link

Dit wetenschappelijk project komt tot stand in samenwerking met UGent, Museum Dr. Guislain, PsychoseNet en Gents Universiteitsmuseum.

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *