Main content

Stichting Positief bekeken ontwikkelt de training Ontdek en train je talenten voor iedereen die zijn of haar talenten en sterke kanten wil ontplooien en hiermee het eigen welbevinden wil verbeteren. Positief bekeken!

Ontdek en train je talenten is een training ontwikkeld door, voor en in co-creatie met cliënten in samenwerking met een klankbordgroep van experts.

Een training als waardevolle aanvulling op het huidig aanbod

De training is gebaseerd op de Positieve Psychologie. Positieve Psychologie richt zich op datgene wat goed gaat in aanvulling op de traditionele psychologie welke zich richt op datgene wat niet goed gaat. Deze training is dan ook een waardevolle aanvulling op het huidige aanbod. De training heeft in 2020 de Planetree Project Award gewonnen voor het beste project in Nederland op het gebied van mensgerichte zorg in een gezonde omgeving.

Wie zijn we

We zijn 2 cliënten met een diverse achtergrond zowel binnen de GGZ als professioneel. Zo heeft één van ons een achtergrond als psychiatrisch verpleegkundige en organisatiewetenschapper Zorg en Welzijn en de ander is sociaal wetenschapper. Als client viel het ons op dat de nadruk in behandeling sterk lag op datgene wat niet goed ging. We merkten dat ook onze aandacht hierdoor gefocust werd op klachten in plaats van krachten.
Van hieruit hebben we in 2020 subsidie aangevraagd bij en ontvangen van ZonMw voor het ontwikkelen van de training Positief bekeken! Ontdek en train je talenten. Na de ontwikkeling van deze training en het draaien van pilots binnen GGZ Eindhoven zijn we in 2022 verder gegaan als Stichting Positief bekeken! Er kwam een driekoppige Raad van Bestuur en het team werd versterkt met ervaringsdeskundige trainers.

Wat doen we

De training Positief bekeken! Ontdek en train je talenten is ontwikkeld voor iedereen die zijn of haar talenten en sterke kanten wil ontplooien en hiermee het eigen welbevinden wil verbeteren. De training is gebaseerd op de Positieve Psychologie. In de training (her)ontdek, ontwikkel en benut je je talenten en sterke kanten. Je zet deze in op de 5 levensgebieden van Martin Seligman, de grondlegger van de Positieve Psychologie. Het is bewezen dat wanneer je binnen je leven invulling geeft aan deze levensgebieden je je welbevinden vergroot. Deze levensgebieden zijn: het plezierige leven, waarbij het ervaren van positieve emoties centraal staat; het betrokken leven, waarbij het ervaren van een staat van flow centraal staat; het zinvolle leven, waarbij je je onderdeel voelt van een groter geheel; het aangaan van relaties, waarbij het delen van positieve emoties centraal staat en het bereiken van doelen.

Focus op wat je wel kunt, waar je blij van wordt

Een deelnemer van de pilots zegt hierover:

In deze training focus je op wat je WEL kunt, waar je blij van wordt en energie van krijgt. Ik heb geleerd de lat voor mezelf niet meer zo hoog te leggen en kijk nu milder naar mezelf. Gelukkig ben ik nu vaker tevreden en geniet ik meer van de kleine dingen van het leven. Het is een training waar je positieve energie van krijgt.” De training wordt gegeven door ervaringsdeskundige trainers.

Praktisch

Wil je deze training incompany aanbieden? Vraag dan hier een offerte op maat. 

Stichting Positief bekeken! biedt naast deze training, in samenwerking met Kenniscentrum Phrenos, ook een train de trainer aan. Deze is bedoeld voor ervaringsdeskundigen met trainerservaring. Na het volgen van de training ontvangen zij een certificaat en de trainershandleiding. Zodoende kan jij deze training in je eigen organisatie implementeren. Ook deze training wordt gegeven door ervaringsdeskundige trainers. De train-de-trainer start in mei 2023. Wil je je inschrijven voor deze 3 daagse training? Schrijf je dan in via deze link

Wil je meer informatie, je inschrijven of het werkboek inzien/downloaden ga daarvoor naar onze website of mail naar info@positiefbekeken.nl. Het werkboek kan je hier downloaden.

In de media

 

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *