Main content

Datum: 26 januari 2022

Tijd: 19:45 - 22:15

Locatie:
Online

Website

Café P, psychose-praatcafé is in het leven geroepen voor familie, partners en naastbetrokkenen van mensen met een psychosegevoeligheid. Een dynamische samenwerking van verschillende organisaties uit de regio Waas en Dender die werken met en voor mensen met een psychosegevoeligheid.

Filmvoorstelling: La Fôret de mon père, een film van Vero Cratzborn

De 15-jarige Gina is opgegroeid in een liefdevol gezin dat aan de rand van het bos woont. Ze bewondert haar vader Jimmy, een onvoorspelbare, wispelturige man, wiens voortdurend buitensporig gedrag en extravagantie ze gemakkelijk vergeeft. Tot de dag dat de situatie ondraaglijk wordt; Jimmy bereikt een dieptepunt en het kwetsbare evenwicht van de familie wordt verbroken.
De film beschrijft hoe een jonge vader het leven van alle gezinsleden overhoop gooit. Het is mooi hoe ze uiteenlopende gevoelens in beeld brengt, gaande van angst en eenzaamheid tot liefde en humor.
Een bijzonder herkenbaar verhaal voor de vele, jonge mantelzorgers die al vroeg in hun leven zorg dragen voor een kwetsbare naaste.

Bij de korte nabespreking van de film focussen we op handvaten voor de toekomst bij psychische problemen in het leven van elke dag.


Gratis deelname – de filmvoorstelling kan helaas niet fysiek doorgaan – via deze link kan je de film 26 januari vanaf 19.45 volgen

  • Deel deze pagina: