Main content

Datum: 19 januari 2022

Tijd: 20:00 - 22:00

Locatie:
De Klapper
Antwerpsestraat 179, Mortsel

Website

HerstelVerdieping, een groep van ervaringsdeskundigen, van de Herstelacademie Antwerpen, wil via boekvoorstellingen het taboe omtrent psychische kwetsbaarheden doorbreken. 19 januari stelt Leen Vermeulen haar boek Je pijn te lijf voor.

Korte inhoud

Dit boek is een pleidooi om de puur medische kijk op chronische pijn te overstijgen.
Een werkboek vol nieuwe inzichten en handvatten dat zowel patiënten als zorgverleners hoop en perspectief biedt.

Wie is Leen Vermeulen?

Leen Vermeulen is al 25 jaar huisarts bij Geneeskunde voor het Volk. Ze schoolde zich bij tot integratief psychotherapeut en groepstherapeut en verdiepte zich in het fenomeen pijn. Ze begeleidt patiënten met aanhoudende pijnklachten. Als huisarts zag ze hoe mensen met chronische pijn vaak een ware
calvarietocht doormaken. Ze worden van de ene naar de andere specialist gestuurd, ondergaan een eindeloze reeks onderzoeken, testen, controles en behandelingen, maar geraken geen stap vooruit. Het leidt vaak tot grote moedeloosheid, een gevoel van onmacht en zelfs schuldgevoelens, bij de patiënt maar ook bij de arts. Vermeulen besloot daarom het fenomeen pijn grondig te bestuderen. Dat gaf haar de nodige wetenschappelijke bagage om patiënten duidelijk te maken dat pijn niet altijd een louter fysieke oorzaak heeft maar vaak door allerlei psychosociale factoren wordt veroorzaakt en beïnvloed. Die psychosociale factoren – negatieve gevoelens en gedachten, emoties, stress, werkdruk, … – komen veel te weinig aan bod in de behandeling van pijnpatiënten.


Deze is avond is gratis, maar inschrijven is gewenst via deze link of via herstelverdieping@gmail.com

Je pijn te lijf kan je hier kopen

 
 
  • Deel deze pagina: