Main content

Datum: 22 april 2024 06 mei 2024

Tijd: 00:00 - 00:00

Locatie:
Avansa Mid- en Zuidwest - Lokaal Maria Nys
Wandelweg 11, 8500 KORTRIJK

Website

Organisatie: Similes

Heeft iemand die je nauw aan het hart ligt een psychische aandoening? Dan weet je niet altijd wat gezegd of gedaan.

De kans is groot dat de verbinding met je partner, kind, ouder, broer of zus verstoord raakt, dat je het contact verliest en elkaar niet meer kunt begrijpen of bereiken. Hoe ga je om met iemand met een psychische kwetsbaarheid en blijf je in verbinding?

Tijdens deze training leer je actief luisteren, verbindend communiceren, grenzen stellen en gepast reageren tijdens moeilijke momenten (hulp weigeren, agressie, wanen…). Het geven van informatie en tips wordt afgewisseld met reflectie- en oefenmomenten. We vertrekken van eigen ervaringen en oefenen ook nieuwe gespreksvaardigheden actief in.

Voor wie is deze training?

Je bent ouder, (ex-)partner, volwassen kind, broer, zus of vriend van iemand met een psychische aandoening. Je beseft dat je naaste ernstige psychische problemen heeft. Je wilt actief je gespreksvaardigheden versterken om (terug) in gesprek te raken en te blijven met je naaste.

Begeleiding

Kathleen Tacquet, freelance lesgever Similes.
Kathleen Tacquet is pedagogisch coach binnen de kinderopvang en coach met een eigen praktijk waar extra aandacht is voor emotie en (levend) verlies. Ze heeft een jongvolwassen dochter met een psychische kwetsbaarheid en zet graag in op echte verbinding van hart tot hart.

Meer info

Je kan de 3 sessies niet apart volgen. Elke sessie bouwt verder op de vorige. We verwachten dat je aan elke sessie deelneemt. Deelnameprijs geldt voor de volledige reeks.

Emilie Vanderwegen
emilie.vanderwegen@similes.be

  • Deel deze pagina: