Main content

De app ‘Houvast’ geeft je actiegerichte tips om anderen te helpen die het psychisch moeilijk hebben. Daarnaast geeft de app jou ook tips om zelf om te gaan met schokkende gebeurtenissen, ook met deze coronacrisis. Met deze app willen we mensen sterker maken om anderen in hun omgeving (familie, vrienden, collega’s…) te durven helpen en het gesprek met hen aan te gaan.

‘Houvast’ richt zich op iedereen boven de 16 jaar. Het is, nu meer dan voorheen, nodig dat we er zijn voor elkaar. Deze app toont hoe we dat kunnen doen.

Bedoeling van deze eerste hulp is dat je signalen leert herkennen als iemand het psychisch moeilijk heeft, concrete tips ontdekt hoe je zelf kan helpen én hoe je iemand kan begeleiden naar verdere hulp. Uiteraard is het belangrijk dat je ondertussen ook voor jezelf zorgt. Daarom reiken we tips en tools aan zoals een zelfzorgplan, een dagboek, me-time… om je eigen welzijn te versterken.

Tijd om de app ‘Houvast’ te ontdekken én roep vrienden, familie en collega’s op om hetzelfde te doen. Meer info vind je op www.rodekruis.be/ehbp

‘Luister!’

De app ‘Houvast’ vormt het derde luik in onze Eerste Hulp bij Psychische Problemen-pakket. Vorig jaar lanceerden we al het handboek ‘Luister! Eerste hulp bij psychische problemen’ en de opleiding ‘Eerste hulp bij psychische problemen’Deze app bouwt verder op het evidence based boek ‘Luister!’ en de bijhorende opleiding die is samengesteld met een sterke groep partners in de geestelijke gezondheidszorg.

  • Deel deze pagina: