Main content

Auteur: Brigitte Puissant

Uitgever: Het Punt

Kerstvakantie 2013. Brigitte, docente aan een hogeschool, kan plots niets meer. Niet schrijven, niet lezen, niet op straat lopen. Amper kan ze naar haar brievenbus. Maanden later weet ze dat ze aan een ernstige burn-out lijdt. Ze verliest hierdoor haar werk met een depressie tot gevolg. Tenslotte volgt een aanslepende chronische vermoeidheid. Driemaal buitenspel.

In dit boek vertelt Brigitte kwetsbaar en poëtisch hoe ze uit deze negatieve spiraal geraakt, door open te staan voor wat zich binnen en buiten afspeelt. Een duidelijke lijn tekent zich af, namelijk de weg van vervreemding naar verbinding met zichzelf, de anderen en de Ander, als Eén.


Brigitte is docente en pedagoge met rustpensioen. Ze ontwikkelde intercultureel lesmateriaal met verhalen van en voor kinderen met een migratiegeschiedenis. Haar kleindochtertje is haar liefste leesmaatje en haar piano haar dagelijkse bondgenoot. Schrijven is een nieuwe passie: ‘Als ik opsta, voel ik me zwanger van woorden’, schrijft ze in dit boek.

  • Deel deze pagina: