Main content

Auteur: Danielle Braun

Uitgever: Boom

Hoe vaak heb jij vandaag al een oordeel gehad over iets? Iets dat je raar vond, of ongewoon?

Het nieuwe boek Da’s gek van Danielle Braun neemt je mee op een reis en laat je met de blik van een antropoloog kijken naar de wereld, naar de zorg, naar werk en naar relaties tussen mensen.

Een nieuwe blik op de wereld

Met Da’s gek blijkt dat ‘normaal’ soms best gek is, en ‘gek’ soms behoorlijk normaal. Of iets gek is hangt af van de context. In 25 verhalen geeft Danielle Braun antropologische levenslessen, met daarbij prikkelende vragen. Door haar frisse blik op de mens raak je prettig in de war en wordt je leven nooit meer hetzelfde.

Antropologische levenslessen

Je maakt kennis met het tegendraadse vogeltje Harry, leert hangen in het ‘ondertussen’, gaat paradijsvogels waarderen en leert ‘bubbel-polygaam’ en ‘radicaal-realistisch’ te zijn. Elk verhaal sluit af met antropologische tools en reflectieve vragen voor thuis en op je werk. Zo word je zelf een beetje antropoloog. Van je eigen leven.


Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog, directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, columnist en een van Nederlands topsprekers. Ze is auteur van De Corporate Tribe, Building Tribes, Tribaal Kantoorgedoe en Patronen.

  • Deel deze pagina: