Main content

Auteur: Sara Hendrick, Frank Van Mierlo

Uitgever: Pelckmans

“In en uit de knoop” biedt een diepgaande verkenning van familiedynamieken en de kracht van opstellingen in het begrijpen en transformeren van deze dynamieken.

Door middel van concrete voorbeelden en verhelderende tekeningen wordt de lezer meegenomen op een reis van inzicht en transformatie.

Gestaltbenadering, contextueel gedachtegoed en systemisch werk: fundamentele principes

Het boek baseert zich op de gestaltbenadering, het contextuele gedachtegoed en systemisch werk, waardoor een stevige theoretische basis wordt geboden voor het begrijpen van familiedynamieken en opstellingswerk.

Dynamieken in gezinnen: parentificatie, loyaliteiten, onrecht en plekverwarringen

Van parentificatie tot plekverwarringen, “In en uit de knoop” belicht de verschillende dynamieken die in gezinnen werkzaam zijn. Deze dynamieken kunnen niet alleen invloed hebben op het huidige leven, maar ook op andere contexten zoals werk, vriendschappen en partnerrelaties.

Trauma, rouw en burn-out: uitgebreide verkenning

Het boek gaat diep in op de thema’s trauma, rouw en burn-out, en biedt waardevolle inzichten en tools voor het omgaan met deze uitdagende levenservaringen.

Voor wie? Therapeuten, coaches en opstellers

“In en uit de knoop” is een onmisbare bron voor therapeuten, coaches, beginnende opstellers en iedereen die wil begrijpen hoe het gezin van herkomst invloed heeft op het huidige leven, en hoe de knopen hierin kunnen worden ontward.

Conclusie: een gids voor persoonlijke groei en ontwikkeling

Met zijn diepgaande verkenning van familiedynamieken en opstellingswerk biedt “In en uit de knoop” een waardevolle gids voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

  • Deel deze pagina: