Main content

Auteur: Katrien Jacobs

Uitgever: Willems Uitgevers

Een relaas van auteur Katrien Jacobs, over wat zij haar ietwat hobbelige levenswandel durft te noemen. En dat is het ook. Ze neemt je mee op weg van haar jeugdjaren tot haar eerste aanraking met de psychiatrie.

Gedurende een heel decennium spartelt ze van job naar job, en van een korte ziekenhuisopname, opnieuw naar een job. Dit keer de zorgsector. Eigenlijk wil Katrien een zo normaal mogelijk leven lijden, maar vertelt ze jullie hoe ze telkens tegen muren lijkt op te botsen. Zo worstelt ze met paniekaanvallen en probeert ze zich samen te houden in een wereld die niet de hare lijkt te zijn.

Toen kwam corona

Door haar langdurige ziektestatuut kende ze al een zeker isolement. Corona was op dat vlak een grote uitdaging voor haar. Tevens stelt ze zich luidop de vraag wat de uitdagingen binnen de geestelijke gezondheidszorg zijn, zeker nu corona dit hoofdstuk doorkruist.

Luchtige cartoons

Naast de expertise van enkele ex-collega’s uit het werkveld, wisselt ze haar verhaal af met de luchtige cartoons van haar zus Leen over het wel en wee in de psychiatrie. In dit boek hoopt de auteur een herkenbaar verhaal te scheppen voor lotgenoten, en hoopt ze ook een boodschap te kunnen uitdragen naar iedereen die in de geestelijke gezondheidszorg actief is. Een must-read voor ieder van ons.

  • Deel deze pagina: