Main content

Auteur: Belle Scheeren

Uitgever: Maklu

Overleven met schizofrenie gaat over het leven en de behandeling van een adolescente met een psychosegevoeligheid.

Belle Scheeren (19 jaar oud) neemt de lezer mee in haar psychotische belevingen gedurende haar puberteit en adolescentie. Ze beschrijft op een aangrijpende wijze haar worstelingen tijdens haar jonge puberjaren en gedurende een langdurige opname in een jeugdpsychiatrisch ziekenhuis. Belle beschrijft als geen ander haar zoektocht, haar rouwproces en hoe ze gedurende de behandeling het leven opnieuw leert te leven.

De ouders en zus van Belle schrijven op een zeer indringende en roerende wijze over hun eigen ervaringen, gedachten en gevoelens gedurende dit hele process. Behandelaren diepen aan de hand van het verhaal van Belle op een professionele wijze de behandeling van psychosen en schizofrenie uit.

De persoonlijke getuigenissen van Belle en haar gezinsleden, afgewisseld met een deskundige doch eenvoudig verwoorde uitleg, maken het boek levendig en uniek. Adolescenten en hun gezinnen die hetzelfde doormaken worden niet alleen deelgenoot van de pijn, vertwijfeling en de beleving van de betrokkenen maar krijgen tevens inzicht in het mogelijk ontstaan, verloop en de behandeling van psychosen en schizofrenie.

  • Deel deze pagina: