Main content

Auteur: Ingrid Schoen & Mirjam van Pagée

Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam

Psychische stoornissen zoals een depressie, een angststoornis of een burn-out komen veel voor. In totaal heeft 43,5% van de volwassen Nederlandse bevolking er ooit een gehad. Een psychische aandoening van de partner heeft een enorm effect op de relatie.

Door de ziekte slaat alles uit het lood: de een is sterk, de ander zwak. Partners van mensen met een psychische aandoening zijn vaak overbelast. Alles komt op hun bordje: de zorg voor de partner en dilemma’s rond de behandeling, verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen thuis, werk en inkomen, en sociale contacten. Deze groep mantelzorgers wil wel ondersteuning, maar kan deze vaak niet vinden. Ook rust er nog steeds een taboe op psychische ziekten, waardoor hulp vragen lastig is. Dit eigentijdse en doortimmerde boek voorziet in ondersteuning. Het biedt (h)erkenning en daarnaast praktische informatie en toegankelijke tips die deze groep mensen verder kunnen helpen.

Ingrid Schoen en Mirjam van Pagée zijn professionele trainers en coaches. Zij ontwikkelden de trainingsmethodiek Huis van je Leven, waarmee inmiddels honderden mensen meer grip op hun leven hebben weten te krijgen. Begin 2016 richtten zij het (online) platform Villa Balans op, dat partners van mensen met een psychische aandoening een steun in de rug geeft.

  • Deel deze pagina: