Main content

Auteur: Peter Vermeulen & Jason Meijer

Uitgever: Pelckmans

Kinderen en jongeren vinden het vaak moeilijk om te praten over problemen en oplossingen te vinden.

Tekenpraat biedt een innovatieve methode waarbij tekeningen dienen als krachtig hulpmiddel om gesprekken aan te gaan en emoties en gedachten te verwoorden. Deze aanpak bevordert begrip en zelfvertrouwen.

Een krachtig hulpmiddel voor ouders en professionals

Het boek “Tekenpraat” is speciaal ontworpen voor ouders en professionals die kinderen en jongeren begeleiden die vastlopen in hun dagelijks functioneren. Het is geschreven door de bekende expert en pedagoog Peter Vermeulen, samen met orthopedagoog en psycholoog Jason Meijer.

Een visuele dialoog

Met dit boek kunnen ouders en begeleiders moeiteloos en effectief de dialoog aangaan met jonge mensen. De tekeningen die de jongeren creëren, dienen als visuele hulpmiddelen om gevoelens en gedachten uit te drukken. Dit proces stimuleert niet alleen de communicatie, maar helpt ook bij het vinden van oplossingen voor problemen.

Iedereen kan het

Tekentalent is niet nodig om de voordelen ervan te benutten. Het boek bevat een schat aan handige tips en trucs om het beeldverhaal duidelijker te maken en het gesprek krachtiger. Zo kun je op een positieve en interactieve manier elkaar beter leren begrijpen en direct aan de slag.


Peter Vermeulen is klinisch pedagoog en een internationale autoriteit op het vlak van autisme. Hij geeft wereldwijd lezingen en trainingen en heeft meer dan 15 boeken over autisme geschreven, vertaald in meerdere talen.

Jason Meijer is orthopedagoog-generalist met een brede ervaring in het onderwijs- en jeugdzorgveld. Hij heeft een eigen praktijk, is supervisor nvo & psycholoog Kind & Jeugd en tevens werkzaam als hoofdbehandelaar in de basis GGZ. In al deze werkzaamheden gebruikt hij vaak beeldende ondersteuningsvormen waarin tekenen een onmisbaar medium is.

  • Deel deze pagina: