Main content

Grietje Buyst is medewerker van Re-Member VZW, dochter van een lieve, zoekende mama op zoek naar haar plekje in deze wereld. In deze blog licht ze toe hoe het allereerste Re-Member huis, dat vorige maand zijn deuren opende ontstaan is.

Een maand geleden, op 22 september 2018 opende in Oudenaarde het allereerste Re-Member-Huis zijn deuren.

VZW Re-Member is opgericht vanuit mensen die rechtstreeks ervaren hebben welke noden aanwezig zijn in de huidige aanpak in de psychiatrische hulp. Het verhaal van ouders die hun dochter hebben afgestaan na een intense periode van zoeken naar zichzelf en de liefde op deze wereld. Het verhaal van een zus die haar broer verliest op eenzelfde zoektocht. Het verhaal van ouders die bijna hun dochter verliezen na een zoveelste poging om uit het leven te stappen, zoekend naar zichzelf en de liefde, steun en aanvaarding van anderen. Het verhaal van een dochter, die op jonge leeftijd haar mama in psychose verzorgde en liefhad, het verhaal van een dochter die haar papa zag op bezoek in de psychiatrie en niet begreep wat hij daar deed…

Eenzelfde kern

Uit al deze verhalen komt eenzelfde kern naar boven: de nood aan een liefdevolle, zorgzame aanpak, nabijheid in het zijn, aanvaarding van een mens, compleet zoals hij/zij is. De kracht van de liefde, van het samenzijn, het beluisteren/horen van elkaar, echte , ware verbinding met je naasten, je omgeving, puur jezelf mogen/kunnen zijn. Vrije wil, zelfbeschikking, eigen talenten, eigen verlangens, verbondenheid, liefde.

Waar en voor wie?

Op deze waarden is de werking van Re-Member gebaseerd, het Re-Member-Huis is daar een afspiegeling van. We werken met en voor jongeren tot 26 jaar en hun naasten.  Je kan op dinsdag en vrijdag vrij binnenstappen in het Re-Member-Huis. Je kan spreken of ervaren, op een liefdevolle, betrokken manier beluisterd worden. We organiseren samen met jou een Open-Hart-Cirkel voor alle betrokkenen. In deze cirkel wordt er gesproken en beluisterd vanuit het hart, op een gelijkwaardige, liefdevolle manier. De Open-Hart-Cirkel vernieuwd de verbindingen tussen naasten op zo een manier dat er een nieuwe krachtbron wordt aangesproken, de kracht van de liefde voor elkaar.

Meer weten?

Wil je graag meer te weten komen over de werking van Re-Member of het Re-Member-Huis in Oudenaarde? Ga naar de  website: http://re-member-psychischezorg.be/

Bekijk hier de beklijvende reportage van Lut en Willy Vandamme waarin ze vertellen over de ervaringen van hun dochter in de psychiatrie. Lut en Willy zijn medeoprichters van Re-Member VZW.

 

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *