Main content

Ga je binnenkort starten met EMDR, overweeg je het of ben je gewoon benieuwd naar wat deze behandeling nu precies inhoudt? Lyka (28) schreef een EMDR Survival Gids vol goede tips, weetjes en adviezen.

EMDR, voluit Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een behandeling die specifiek wordt ingezet wanneer mensen last blijven houden van een traumatisch ervaring (of ervaringen). EMDR wordt inmiddels voor veel verschillende doeleinden ingezet, maar is met name bedoeld voor de behandeling van PTSS (post-traumatische stress stoornis) en andere traumagerelateerde angstklachten.

Tip: Stel een ‘Support squad’ samen

emdr survivalEMDR is een goed onderbouwde behandeling met vaak goede resultaten, maar staat ook als heftig en intensief bekend. Een goede voorbereiding en wat praktische tips kunnen helpen om het traject zo goed mogelijk te doorstaan.
Dat was ook de ervaring van Lyka (28), die onlangs zelf het initiatief nam om een EMDR Survival Gids te maken. Via social media verzamelde ze allerlei weetjes, adviezen en tips van mensen die EMDR gevolgd hebben en verwerkte dit tot een Survival Gids.

Lyka is net afgestudeerd als hulpverlener en werkt momenteel full time aan haar eigen herstel. Dit proces van ‘uit therapie gaan’ deelt zij zo nu en dan via haar blog , waar je ook haar Survival Gids kunt vinden.

  • Deel deze pagina: