Main content

Ada Dierick is studente journalistiek aan de Erasmushogeschool in Brussel. Voor haar afstudeerproject maakt ze een audioreportage over psychoses die getriggerd werden door cannabis.

De reden waarom ze voor dit onderwerp gekozen heeft is omdat weinig jongeren de risico’s kennen die cannabis op hun psychische gezondheid kan hebben. Ze wil dit meer bespreekbaar maken en aan de hand van getuigenissen hierover sensibiliseren. Een tweede reden is om het taboe rond psychose te doorbreken. Veel mensen hebben namelijk nog steeds een vertekend beeld van dit begrip.

Gezocht: mensen met langdurige psychose getriggerd door cannabis

Daarom is ze nu op zoek naar jongeren/mensen die hun ervaring hierover met haar willen delen. Ze heeft al met experts gesproken en familieleden van deze personen. Maar ze zoekt nog enkele getuigenissen van personen die uit eigen ervaring hier iets over willen vertellen.

Belangrijk is dat cannabis een trigger was voor de psychose en dat dit een langdurige psychose getriggerd heeft. De getuigenis zou van onschatbare waarde zijn voor de reportage omdat het anderen meer bewust kan maken van de risico’s van cannabis en wat het nu net inhoudt om met psychoses te leven.


Je kan Ada Dierick bereiken via dit emailadres: dierick.ada@gmail.com.

  • Deel deze pagina: