Main content

De HerstelAcademie verwelkomt iedereen die wil werken aan psychisch herstel. Het aanbod staat open voor burgers, naasten, vrienden, familieleden, en (toekomstige) hulpverleners.

Met een laagdrempelig karakter biedt de HerstelAcademie cursussen aan die toegankelijk zijn voor elke burger met interesse in psychisch welzijn.

Ervaringskennis en professionele kennis hand in hand

Elke cursus wordt begeleid door zowel een trainer met persoonlijke ervaring als een professional, waarbij het idee is dat beide vormen van kennis elkaar versterken.

Een veilige plaats voor samen leren

Kleine groepen zorgen voor een veilige omgeving waarin respectvol luisteren en open spreken centraal staan. Privacy is de regel buiten de groep. Voor extra ondersteuning is het mogelijk om met een vriend of hulpverlener naar de cursus te komen.

Focus op herstel, hoop en positiviteit

De cursussen leggen de nadruk op hoop, positiviteit, en het ontdekken van je eigen kracht, weerspiegelend de waarden en visie van herstel.

Persoonlijk herstel in de HerstelAcademie

In de HerstelAcademie draait het om persoonlijk herstel, waarbij je opnieuw controle neemt over je leven, waarde geeft aan je bestaan, en betekenisloosheid overwint, vaak veroorzaakt door negatieve ervaringen zoals depressie. De HerstelAcademie stimuleert het individuele herstelproces.

Ontdek de nieuwe website

Bezoek de vernieuwde website van de HerstelAcademie: Herstelacademie.be

  • Deel deze pagina: