Main content

Op woensdag 20 maart 2024 wordt voor het tweede achtereenvolgende jaar het Herstelcollege gehouden aan de Universiteit Gent.

Dit jaarlijkse evenement heeft tot doel het herstel van verslaving en psychische problemen meer bespreekbaar en zichtbaar te maken, met een sterke nadruk op ervaringswerk.

Innovatieve praktijken in de schijnwerpers

Dit jaar verwelkomt het Herstelcollege professor Mike Slade, een vooraanstaande figuur op het gebied van onderzoek naar herstel bij mensen met psychische problemen. Als professor ‘Mental Health Recovery and Social Inclusion’ aan de University of Nottingham in het Verenigd Koninkrijk zal professor Slade het belang benadrukken van innovatieve ondersteunende praktijken, zoals de Herstelacademies die in verschillende landen zijn opgericht.

Kunst als uitdrukking van herstel

Tijdens het evenement zullen Dr. Ilse Goethals en Hanne Evenepoel van EQUALITY//ResearchCollective (HOGENT) via een kunstcompilatie laten zien op welke manier Herstelacademies een cruciale rol kunnen spelen in het herstelproces van mensen. Door creatieve expressie worden herstelverhalen op indrukwekkende wijze in beeld gebracht.

Panelgesprek en interactie

De avond wordt afgesloten met een boeiend panelgesprek, gemodereerd door Jessica De Maeyer van EQUALITY//ResearchCollective, waar ervaringsdeskundigen en praktijkwerkers hun inzichten delen vanuit zowel persoonlijke als professionele perspectieven.

Voor wie?

Het Herstelcollege staat open voor een breed publiek, waaronder mensen in herstel en hun naasten, praktijkwerkers, beleidsmakers en studenten die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp.

Het Herstelcollege 2024 belooft een inspirerende en informatieve bijeenkomst te worden, waarin de kracht van herstel en ervaringswerk centraal staat.


Inschrijven voor het Herstelcollege kan tot en met 13 maart via de link op de website. Ervaringswerkers kunnen zich gratis registreren door een e-mail te sturen naar orthopedagogiek@ugent.be.

 

  • Deel deze pagina: