Main content

Ben je bekend met de term KOPP? Het staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen. Deze kinderen moeten vaak al op jonge leeftijd opgroeien en zich groter voelen en gedragen dan ze zijn. De stabiliteit in hun leven valt weg en ze kunnen gaan wankelen of hard op hun gezicht gaan.

Het Familieplatform organiseert op 8 juni 2023 een online studieochtend om steun te bieden en de weerbaarheid van KOPP-kinderen te versterken.

What’s in a name?

De term “KOPP op stelten” staat voor de figuurlijke en letterlijke werkelijkheid van het leven van KOPP-kinderen. Ze staan vaak op stelten en proberen hun evenwicht te bewaren in de onstabiele omstandigheden waarin ze verkeren. De studiedag zal ingaan op de verschillende betekenissen en aspecten van het leven van KOPP-kinderen, waarbij nieuwe onderzoeksresultaten, methoden om met kinderen te werken en een getuigenis worden gepresenteerd.

Details van het evenement

De online studiedag vindt plaats op donderdagochtend 8 juni 2023, van 9.00 tot 12.15 uur. De deelnameprijs bedraagt 75 euro, en leden van een familie-organisatie kunnen deelnemen tegen een voorkeurstarief van 25 euro. Na inschrijving ontvang je enkele dagen van tevoren de link voor deelname. Voor vragen kan je contact opnemen met info@familieplatform.be.

Over het boek “KOPP op stelten”

Het boek “KOPP op stelten” werpt licht op de vaak onzichtbare groep KOPP- en KOAP-kinderen (Kinderen van Ouders met Afhankelijkheidsproblemen). Het boek geeft informatie, praktische tips en methodieken om de weerbaarheid van KOPP-kinderen te ondersteunen of te versterken. Het leert ook hoe je met hun ouders een oordeelvrij gesprek over opvoeding kunt aangaan.

Het boek is een verhaal van steun, openheid, samen zoeken, warme waakzaamheid, hoop en vooral veerkracht. Het is een onmisbare gids voor hulpverleners en iedereen die met KOPP-kinderen en/of ouders werkt.

Schrijf je nu in

Werk je met KOPP-kinderen of hun ouders of wil je meer weten over hoe je hen kunt ondersteunen, dan is deze online studiedag iets voor jou. Meld je nu aan voor het evenement en laten we samenwerken om KOPP-kinderen stevige stelten te bieden om op te staan en hen te ondersteunen bij het opbouwen van veerkracht!

  • Deel deze pagina: