Main content

Oproep! Wandelend luisterend oor zoekt vertellers!

De coronacrisis heeft grote veranderingen gebracht in de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Ook voor mensen met een psychosegevoeligheid kan het een behoorlijke impact hebben.

Toch bereiken ons ook tegengestelde berichten. Namelijk dat veel mensen met een psychosegevoeligheid zich juist beter voelen in deze tijd. Als inderdaad zou blijken dat mensen met psychose ervaring beter bestand zijn tegen de coronacrisis dan anderen en dat deze anderen zelfs iets van hen zouden kunnen leren, draagt dit zeker bij tot de emancipatie van mensen met een psychosegevoeligheid. Nu er in deze coronatijd diepgaande veranderingen optreden in de relatie tussen mensen onderling zien wij een unieke kans.

ISPS organiseert een grootschalige bevraging om te polsen hoe het met jou gaat. We willen bij PsychoseNet iets met deze ervaringen doen, en hebben we het plan opgevat om een wandelend luisterend oor aan te bieden. Wat houdt dit in? Wel, wie zich geroepen voelt om zijn/haar verhaal te doen over welke impact de coronacrisis heeft op het gebied van psychose(gevoeligheid) nodigen wij graag uit voor een wandeling. Dit kan in de stad, het bos, langs Vlaamse velden, …noem maar op, plekken waar jij je goed voelt. We houden natuurlijk rekening met de huidige maatregelen en social distancing. Om het praktisch haalbaar te houden, beperkt dit aanbod zich momenteel tot de regio Groot Gent. Toch willen we ook digitaal jouw verhaal horen. Heb je interesse, aarzel niet en stuur een mailtje naar luisterendoor.incoronacrisis@gmail.com en we spreken af wanneer en waar het voor beide past. Tenslotte mag je ook, zelf in je pen kruipen.

Graag horen we van jou welke veranderingen, ten goede of ten kwade, er plaats vonden in de relatie tussen mensen met psychose gevoeligheid, familieleden en andere naasten en hulpverleners? Wat was het effect van het thuisblijven en het fysiek anderhalve meter afstand houden ? Welke andere manieren van contact kwamen ervoor in de plaats, zoals het videobellen, telefoneren, groeten aan de overkant van de straat etc. Welke veranderingen zouden moeten blijven na de coronacrisis? Kortom, alles wat je kwijt wil over deze toch wel speciale tijden.

Jouw ervaringen koppelen we graag, geanonimiseerd terug naar ISPS, of we delen jouw verhaal, met jouw toestemming, op onze site. Wat we hierover communiceren, en welk verslag hiervan gemaakt wordt leggen we steeds aan jou voor. We houden ons aan de privacywetgeving. Op 25 juni vindt er een internationaal webinar plaats georganiseerd door ISPS waarbij we de verschillende ervaringen uitwisselen. Meer informatie hierover volgt.    

  • Deel deze pagina: