Main content

Ben je een jongvolwassene die op zoek is naar een kans om een verschil te maken in het leven van anderen? Dan is de jongerenpraatgroep ‘Flippo’ eventueel iets voor jou!

Deze praatgroep is op zoek naar een begeleider om de maandelijkse gesprekken en activiteiten voor mentaal kwetsbare jongeren in de regio Geel-Mol-Turnhout-Herentals te helpen leiden en organiseren.

Wat is Flippo en wat doen ze?

Flippo is een praatgroep georganiseerd door vzw UilenSpiegel, een patiëntenorganisatie die streeft naar een betere geestelijke gezondheid. Zij bereiken dit doel door het organiseren van gespreksgroepen en het bieden van begeleiding en ondersteuning door vrijwilligers.

De rol

De rol van de begeleider is het organiseren van de maandelijkse bijeenkomsten, het begeleiden van de discussies en activiteiten en het nakomen van gemaakte afspraken.

De ideale kandidaat voor deze functie is een psychisch kwetsbare persoon tussen de 18 en 30 jaar, die recht-door-zee is en graag initiatief neemt. Je moet ook bereid zijn om ongeveer 6 uur per maand te besteden aan de praatgroep en de voorbereiding ervan. Alle kosten, inclusief zaal, drukwerk, verplaatsingskosten,… worden gedekt door vzw UilenSpiegel. Je krijgt ook een driedaagse opleiding over het begeleiden van gespreksgroepen.

Waarom een Flippo begeleider worden?

Dit is een fantastische kans voor iemand die een positieve impact wil maken in de maatschappij en de levenskwaliteit van anderen wil verbeteren. Door deze functie krijg je de kans om andere gelijkgestemden te ontmoeten en samen te werken om een ondersteunende en zorgzame omgeving te creëren voor mensen die dit nodig hebben.

Hoe solliciteren?

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, neem dan contact op met Anke op 0473 28 32 01 of stuur een e-mail naar flippo.geel@uilenspiegel.net.

Maak een positieve impact met Flippo!

Mis deze kans niet om een verschil te maken!


UilenSpiegel is steeds op zoek naar vrijwilligers voor gespreksgroepen in Vlaanderen en Brussel. Ze zoeken warme, empathische luisteraars.

De groepen worden geleid door twee personen en ze bieden opleidingen, verzekeringen en een volledige terugbetaling voor kosten.

Contacteer Thomas via thomas.roose@uilenspiegel.net of 0484 81 44 08 voor meer informatie.

  • Deel deze pagina: