Main content

Tussen 1 en 10 oktober zetten we samen het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker.

Dit jaar staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal, want ‘contact met anderen’, dat hebben we nodig. Warme, bevredigende contacten laden onze batterijen op, geven ons de kans om te troosten en getroost te worden als het minder gaat. In dit kader vinden heel wat acties rond zitbanken plaats.

Neem plaats op onze bank

ZNA plaats een speciale zitbank op het Operaplein dicht bij het station van Antwerpen. De bank zal om het uur bemand worden door hulpverleners, directieleden en/of ervaringsdeskundigen van ZNA om een praatje te maken over geestelijke gezondheid met iedereen die wil. PsychoseNet doet mee! Team PsychoseNet zal zaterdag 9 oktober om 13.00 uur plaats nemen op de zitbank.

Zo maken we psychische kwetsbaarheid bespreekbaar, krijgt psychiatrie een gezicht en komen we er gewoon mee onder de mensen.

Audioverhalen

In samenwerking met ZNA Antwerpen gaan we nog een stapje verder. PsychoseNet zal 4 podcasts verspreiden, waarin patiënten en/of ex-patiënten vertellen. Deze verhalen zullen ook beluisterd kunnen worden via QR-codes die hier en daar op banken bevestigd worden in de straat.


Lees vanaf 24 september meer op onze site Psychosenet.be en volg onze FB-pagina om op de hoogte te blijven.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
  • Deel deze pagina: