Main content

Elke psychose draait eigenlijk om de vraag ‘wie ben ik, wat wil ik en hoe kan ik op eigen benen staan?’.

Wat jongeren met een psychosegevoeligheid kenmerkt, is de zoektocht naar identiteit en vaak ook de neiging om dit alleen te doen, los van een dialoog met hun omgeving. Dit versterkt het risico op het verbreken van connecties, op isolement en eenzaamheid.

Net in het overbruggen van die afstand ligt de sleutel tot herstel. Hierop kunnen inspelen en de juiste vragen stellen, biedt de beste hoop voor de toekomst. Waarom is net de adolescentie een gevoelige periode voor psychose? Hoe komen we samen met het gezin door een crisis? Hoe kan een begeleiding op maat eruitzien? En waar liggen er openingen voor verandering en herstel?

Psychose bij jongeren biedt hulpverleners en naasten ruggensteun om in verbinding te blijven met psychosegevoelige jongeren.

Boekvoorstelling

Uitgeverij LannooCampus en auteurs nodigen je van harte uit voor de voorstelling van Psychose bij jongeren op donderdag 27 oktober 2022 om 19:00 (Barboek in M, Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven).

Het programma ontdek je onderaan, inschrijven kan via deze link.

Programma

19.00u Ontvangst
19.30u Sara Van Boxstael (VRT) gaat in gesprek met de auteurs over Psychose bij jongeren. Nadien is er mogelijkheid om vragen te stellen.
20.45u Napraten en signeersessie

Museum M en M-Café blijven open tot 22u, na de voorstelling is een bezoek aan de collectie mogelijk.


Het boek van Mariska Christianen, Freek Dhooge en Jef Lisaerde kan je hier kopen!

Mariska Christianen, Jef Lisaerde en Freek Dhooghe zijn werkzaam bij VRINT. VRINT is een ambulant team dat psychosegevoelige jongeren en hun familie zo vroeg mogelijk probeert te bereiken, om op die manier de impact van een psychotische crisis zoveel mogelijk te verminderen.

  • Deel deze pagina: