Main content

Het herstelcafé in Mechelen is een warme ontmoetingsplek voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn.

Hier kunnen ze elkaar vinden, praten over hun herstelreis, en elkaar ondersteunen in een ontspannen sfeer. Het is een plek waar openhartige gesprekken, inspiratie, en verbinding centraal staan.

Wie begeleidt het herstelcafé in Mechelen?

Op dit moment wordt het herstelcafé in Mechelen gerund door drie toegewijde ervaringsdeskundigen. Ze delen hun kennis en ervaring graag met anderen, maar ze kunnen wel wat extra hulp gebruiken. Als ervaringsdeskundige weet je hoe belangrijk het is om psychisch kwetsbare mensen te ondersteunen in hun herstelproces.

Word jij hun nieuwe begeleider?

Ben jij een ervaringsdeskundige en wil je jouw ervaringskennis vrijwillig inzetten om anderen te helpen binnen een ongedwongen en ondersteunende omgeving? Dan ben jij misschien wel de persoon die het herstelcafé in Mechelen met open armen zal ontvangen.

Interesse of meer informatie nodig?

Als je je geroepen voelt om hun team te versterken of als je meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact op te nemen. Je kunt een e-mail sturen naar Els Lambrecht via els.lambrecht@emmaus.be.


Het herstelcafé vindt elke tweede vrijdag van de maand plaats, van 10:00 uur tot 12:00 uur, vlakbij het centraal station van Mechelen.

Help ons om een waardevolle gemeenschap te blijven ondersteunen en meld je aan als begeleider van hun herstelcafé. Samen maken we het verschil in het herstelproces van psychisch kwetsbare individuen.

  • Deel deze pagina: