Main content

Wij zoeken 2 of 3 mensen die hun ervaring met rookstop willen delen

Doel van het project

Mensen met een psychische aandoening roken vaker en meer dan mensen zonder zo’n aandoening. Wij werken aan een richtlijn over rookstop speciaal voor mensen met een diagnose schizofrenie, bipolaire stoornis of ernstige depressie. Deze richtlijn is bedoeld om mensen die willen stoppen met roken, en hun artsen, te helpen kiezen welke behandeling voor hen het beste is.

Wie zijn wij?

Wij zijn een internationale onderzoeksgroep, geleid vanuit de KU Leuven door prof. Mieke Vermandere, en werken samen met het British Medical Journal. We maakten al andere richtlijnen ook, voorbeelden hiervan vind je onder deze link.
We zoeken mensen met een psychische aandoening die hun ervaringen met rookstop willen delen. Het speelt geen rol of de rookstop wel of niet is gelukt.

Wat vragen wij?

U zou ongeveer 4 maal meedoen aan een online vergadering met artsen, onderzoekers en andere patiëntvertegenwoordigers. We vragen bijvoorbeeld wat voor u een belangrijk effect is van rookstop. Of om uit te leggen of u liever een medicijn of een andere behandeling zoals een nicotinepleister zou hebben om u te ondersteunen bij rookstop. De vergaderingen zijn in het Engels en het is daarom belangrijk dat u zich in het Engels vlot kan uitdrukken.


Voor meer informatie kan je contact opnemen met Trudy Bekkering via Trudy.Bekkering@kuleuven.be of via tel. 016 32 65 35

  • Deel deze pagina: