Main content

Het Centrum voor Contextuele Psychiatrie is op zoek naar mensen met persoonlijke ervaringen in het omgaan met psychische aandoeningen en de geestelijke gezondheidszorg.

Heb je zelf of een familielid ervaring met psychische aandoeningen? Dan nodigen we je uit om deel te nemen aan hun adviesraad!

Onderzoek en digitale geestelijke gezondheid

Binnen hun onderzoeksgroep ontwikkelen en testen ze platformen voor digitale geestelijke gezondheid. Deze platformen bevorderen de dialoog tussen patiënten en begeleiders, wat leidt tot gedeelde verantwoordelijkheid tijdens de therapie. Jouw inzichten kunnen hen helpen deze technologieën verder te verbeteren en beter af te stemmen op de behoeften van gebruikers.

Wat is een onderzoeksadviesraad?

De adviesraad bestaat uit mensen die ervaring hebben met psychische aandoeningen, hetzij bij zichzelf, hetzij bij familieleden. Als lid van de adviesraad ontmoet je regelmatig het onderzoeksteam om je input en feedback te geven over specifieke delen van hun onderzoeksprojecten. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde om ervoor te zorgen dat het onderzoek nuttig en relevant blijft voor de mensen die ze willen ondersteunen.

Wat wordt er van je verwacht?

Het Centrum voor Contextuele Psychiatrie zoeken mensen die geïnteresseerd zijn in onderzoek naar geestelijke gezondheid en die bereid zijn om met onderzoekers en andere ervaringsdeskundigen te praten over de onderwerpen en uitdagingen die ze tegenkomen. Je kunt je vier keer per jaar vrijmaken om deel te nemen aan vergaderingen met hun onderzoeksteam.

Wat kun je van hen verwachten?

Zij zullen hun onderzoeksprojecten aan je presenteren en vragen om specifieke feedback en ideeën. Ze luisteren aandachtig naar je suggesties en koppelen deze terug naar het onderzoeksteam om hun werk te verbeteren. Voor je deelname ontvang je een vergoeding en worden reiskosten vergoed.Blogs van CCP verschenen op PsychoseNet België 

  • Deel deze pagina: