Main content

Vraag

Beste,

Kan er roeptherapie opgestart worden?

Eens goed de longen open zetten kan toch tenminste frustraties wegnemen, etc.

Alvast bedankt.

Antwoord

Beste,

Bedankt voor jouw vraag aan PsychoseNet!

Het is begrijpelijk dat je zoekt naar manieren om je frustraties te uiten en te verlichten, vooral omdat je de kracht van het uiten van emoties erkent. Hoewel roeptherapie misschien niet alledaags bekend is in België, zijn er inderdaad varianten van dergelijke methoden die elders worden toegepast, zoals "Primal Therapy" en "Therapeutic Screaming".

Het idee achter deze benaderingen is vaak hetzelfde: het bieden van een veilige ruimte om emoties te uiten door middel van geluid, zoals schreeuwen of roepen. Het kan voor sommige mensen enorm bevrijdend zijn om op deze manier emoties los te laten en spanning te verminderen.

Hoewel ik geen specifieke informatie kan geven over het aanbod van roeptherapie in België, zou ik je willen aanmoedigen om hierover in gesprek te gaan met een professionele zorgverlener over je behoefte aan emotionele uitlaatkleppen en om samen te verkennen welke mogelijkheden er zijn om hiermee om te gaan.

Onthoud dat het belangrijk is om een benadering te vinden die voor jou werkt en die past bij jouw individuele behoeften en comfortniveaus. Wees niet bang om verschillende technieken uit te proberen en om hulp te vragen wanneer dat nodig is.

Wees goed voor jezelf en geef jezelf de ruimte om je emoties te uiten op een manier die veilig en helend voor je is.

Hopelijk ben je hier voldoende mee geholpen.

Met vriendelijke groet,
Freya Spillemaeckers

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 50-65
Beantwoord door: Freya Spillemaeckers op 18 april 2024
Expert Avatar

Freya is webredacteur bij PsychoseNet, psychologisch consulente, maar ook "jong-ervaringsdeskundige". Freya combineert academische kennis met persoonlijke ervaring om anderen te helpen.

  • Deel deze pagina: