Main content

Vraag

Hallo

Hoe houd ik mijn bipolariteit stabiel om vanuit mijn manie niet in psychose te gaan? Kan ik me aanmelden bij het platform voor lotgenoten contact biopolariteit?

 
 

Antwoord

Dag,

Patiënten met bipolariteit worden best psychiatrisch en psychotherapeutisch opgevolgd. Een psychiater zal medicatie instellen die de stemming stabiliseert en herval tracht te voorkomen. Daarnaast is het ook goed om met een therapeut aan hervalpreventie te werken en signalen te leren herkennen. Bipolariteit blijft in een belangrijke mate een stress-gerelateerde aandoening waarbij het ook belangrijk is om jezelf beter te leren kennen om meer stabiliteit te verwerven. Lotgenotencontact is zeker een belangrijke meerwaarde en ups en downs organiseert veel nuttige activiteiten voor haar leden.

 
 
 
 
Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 35-50
Beantwoord door: Kristiaan Plasmans op 4 juni 2021
Expert Avatar

Kristiaan is psychiater op de Moeder & Baby unit in Zoersel en expert in postpartum psychose. Hij volgde een opleiding tot systeemtherapeut en was jarenlang actief als psychotherapeut binnen de centra voor geestelijke gezondheidszorg. Kristiaan gelooft erg in een psychiatrie met een menselijk gelaat. Zijn boek 'de intuïtie van de psychiater' handelt over het goed afgestemd geraken in de therapeutische relatie.

  • Deel deze pagina: