Main content

Vraag

Beste,

Ik hoor sinds anderhalf jaar stemmen in mijn hoofd. Meer bepaald één stem die zich voordoet als mijn leidinggevende. Ik ben me ervan bewust dat de stem niet mijn leidinggevende is. Helaas is mijn leidinggevende wel één van mijn triggers. In stresssituaties met hem hoor ik de stem frequenter en luider.

De stemmen begonnen na een intense verliefdheid op mijn leidinggevende en hij die me geen duidelijkheid gaf en ermee gespeeld heeft. Ik heb twee vragen.

Ten eerste, hoe kan ik dit het beste bespreken met mijn leidinggevende? En hoe kan ik met de stem omgaan zodat dit mijn emoties niet teveel leidt?

Alvast bedankt!

Antwoord

Beste,

Een moeilijke situatie inderdaad! In het gesprek met je leidinggevende raad ik aan om gewoon open kaart te spelen. Zo kunnen jullie samen afspraken maken over wat er op de werkvloer moet gebeuren (en niet mag gebeuren) om het voor jou meer hanteerbaar te maken.

Om beter te leren omgaan met je stem raad ik je een cursus ACT (Acceptance and Commitment Therapy) aan. Je krijgt technieken en oefeningen aangereikt om moeilijke situaties het hoofd te bieden en je focus te verleggen, weg van de stem. Je kan bijvoorbeeld eens kijken op www.act-academie.be voor een concreet aanbod. Doen, je zal er sterker uitkomen!

Alvast veel succes en sterkte gewenst.

Stephan

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 45
Beantwoord door: op 2 december 2019
  • Deel deze pagina: