Main content

Vraag

Geachte,

Mijn vriend zit momenteel in de gevangenis door agressief gedrag. Hij wil nu zelf graag in opname gaan om hieraan te werken. Graag had ik ook eens willen informeren waar zo een opname mogelijk zou kunnen zijn liefst in de provincie Antwerpen.

Alvast bedankt

Antwoord

Beste,
Dank om uw vraag te stellen via Psychosenet.
Om na een gevangenisstraf naar een psychiatrische behandeling te gaan, is het noodzakelijk dat de betrokkene en advocaat een brief schrijven naar de hoofdarts van het ziekenhuis, met zorgvuldige omschrijving van het probleem en de vraag naar behandeling.
Ook de Psycho Sociale Dienst van de gevangenis (de zogenaamde PSD) kan daarbij helpen.
Het is aan elk ziekenhuis om te bepalen welke problematiek zij in behandeling nemen en welke niet. Daar kan ik geen algemene uitspraken over doen.
Ik wens u alvast veel succes met uw zoektocht!

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 20-35
Beantwoord door: Kirsten Catthoor op 23 mei 2022
Expert Avatar

Kirsten Catthoor is als psychiater werkzaam in het psychosecircuit van het Psychiatrisch Ziekenhuis Stuivenberg in Antwerpen, een ziekenhuis waar zowel de begoede middenklasse als ook kansarmen terecht kunnen voor dezelfde herstelgerichte aanpak, met medicatie en verschillende vormen van therapie. De strijd tegen stigma in de psychiatrie is een belangrijk aandachtspunt.

  • Deel deze pagina: