Main content

Vraag

Goeiedag,

ik kamp al een kleine 2 jaar met een depressie (chronische rugklachten, artrose, werkgerelateerde problemen en familiale problemen) en nam hiervoor Duloxetene apotex en Mirtazapine. Nu ben ik in samenspraak met de huisarts de duloxetene aan het afbouwen tot 0 omdat deze ook mijn libido enorm verlagen al voel ik me helemaal nog niet beter. Ik bedenk meer en meer hoe het zou zijn als ik er niet meer ben, al heb ik momenteel geen echte zelfmoordneigingen. Ik gebruik ook Transtec 35 plakkers voor de pijn en sta gepland voor een neurostimulator. Ik probeerde de arbeidsproblemen reeds op te lossen door overplaatsing te vragen, deze wordt telkens beloofd en terug ingetrokken… Ik ben nu constant moe, ik ben gisteren om 20h30 gaan slapen en pas om 6u30 opgestaan, ik slaap niet heel vast, dus ik nam een slaappil om wat slaap in te halen. Ik loop nog steeds de ganse dag te gapen, ik heb problemen met concentratie en zie er tegen op om te gaan werken, maar ook om naar huis te gaan. Ik weet het even niet meer… Hoe pak ik dit best aan ?

Bedankt

 
 

Antwoord

Beste Kristof,
Dank om uw vraag te stellen via Psychosenet.
Zoals ik je verhaal lees, ben je al langere tijd op zoek naar de juiste hulp op vlak van medicatie, en heb je op het werk ook aktief stappen gezet om weer aan de slag te gaan.
Aan je inspanningen zal het niet liggen dat je je nog steeds vermoeid en depressief voelt.
Uit de wetenschappelijke literatuur blijkt dat aanvullende psychologische interventies positieve effecten kunnen hebben om klachten die al langere tijd bestaan maar niet voldoende opklaren.
Ik zou je dus adviseren om samen met de huisarts een psycholoog te zoeken, die je kan begeleiden met psychotherapie. Dat heeft een grote kans op succes. Zeker nu er meer en meer terugbetalingssystemen bestaan om deze hulp toegankelijk te maken, moeten we daar gebruik van maken.
Ik wens je veel goede moed toe, en hopelijk beterschap.
Met hartelijke groeten,
Kirsten

 
 
Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 35-50
Beantwoord door: op 21 oktober 2021
  • Deel deze pagina: