Main content

Vraag

Beste

Ik ben steeds een optimistisch persoon geweest en heb een grote vriendenkring. Door COVID werk ik nu vaker van thuis, drink meer en gebruik ook coke om er weer door te komen. Soms maakt de combinatie van beiden me zo mentaal agressief dat ik mezelf bij wijze van spreken opsluit om niemand onbewust te kwetsen. Denk je dat ik me moet laten opnemen?

Jonas

Antwoord

Beste Jonas,

Goed dat je ons hierover contacteert en zeker ook een herkenbaar verhaal. Ik vind het zeer krachtig dat je je moeilijkheden erkent en er een hulpvraag rond formuleert. Je kan hiervoor zeker geholpen worden binnen een opname, maar waarom zou je niet eerst ambulant proberen? Met een hulpverlener gaan spreken en van daaruit wat plan maken, kan al een gigantisch verschil maken. Gespecialiseerde ambulante drughulpverlening zou allicht veel voor jou kunnen betekenen.

Met vriendelijke groeten

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 20-35
Beantwoord door: Kristiaan Plasmans op 14 juni 2021
Expert Avatar

Kristiaan is psychiater op de Moeder & Baby unit in Zoersel en expert in postpartum psychose. Hij volgde een opleiding tot systeemtherapeut en was jarenlang actief als psychotherapeut binnen de centra voor geestelijke gezondheidszorg. Kristiaan gelooft erg in een psychiatrie met een menselijk gelaat. Zijn boek 'de intuïtie van de psychiater' handelt over het goed afgestemd geraken in de therapeutische relatie.

  • Deel deze pagina: