Main content

Vraag

Dokter

Onze zoon is in behandeling bij een psychiater maar is niet akkoord met haar zienswijze, zijn medicatie. Hij gelooft dat andere medicatie hem minder problemen zal geven. Hij is ondertussen al 2 jaar in behandeling en gebruikt geen drugs of drank meer. Hij verblijft tijdelijk bij ons. Is er een psychiater in de buurt van Schoten, Antwerpen die hem kan opvolgen? Ik vind geen lijst van psychiaters en zeker geen specialismen.

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Moeder

 
 
 
 

Antwoord

Dag mevrouw

Het is lastig als je medicijnen moet nemen die je niet als helpend ervaart. Dit kleurt ook vaak de relatie met je hulpverlener. Daarom is het altijd best om dit ook bespreekbaar te maken met de psychiater. Als familie kan je hierin mogelijks ook een plek krijgen. Vaak zien we dat een relatie met een hulpverlener groeit als de moeilijkheden op tafel kunnen gelegd worden. Als het echt niet meer lukt kun je inderdaad voor een second opinion gaan. Psychiaters die ambulant werken en tijd hebben zijn dun gezaaid. U zou zich kunnen richten tot psychepolis in Brasschaat of de polikliniek van Klina. Eventueel ook de kanteling in Wijnegem of een andere polikliniek in pc bethanie in Zoersel of zna erasmus.

Veel goede moed in ieder geval.

Ik hoop dat jullie een oplossing vinden.

 
 
 
 
Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 50-65
Beantwoord door: Kristiaan Plasmans op 14 augustus 2021
Expert Avatar

Kristiaan is psychiater op de Moeder & Baby unit in Zoersel en expert in postpartum psychose. Hij volgde een opleiding tot systeemtherapeut en was jarenlang actief als psychotherapeut binnen de centra voor geestelijke gezondheidszorg. Kristiaan gelooft erg in een psychiatrie met een menselijk gelaat. Zijn boek 'de intuïtie van de psychiater' handelt over het goed afgestemd geraken in de therapeutische relatie.

  • Deel deze pagina: