Main content

Vraag

Geachte,

De laatste tijd voel ik me zeer onzeker, verward, verstrooid. En ik blijk ook geen fut meer te hebben. Ook mijn eigenwaarde is onder de nulgrens. De reden waarom ik me zo voel is dat er altijd leugens worden verspreid in het gezinsleven, een kat en muis spel. Ik zelf doe er niet aan mee. Na zoveel jaren te verdragen, al die leugens en het kat en muis spel, heb ik de waarheid gezegd en kreeg als tegenreactie leugens er boven op!

Neen. Ik kan niet meer , mijn energie is op, wat moet ik doen om mezelf terug te vinden?

Bedankt voor uw antwoord.

 

Antwoord

Beste,

uit wat je in je vraag beschrijft, maakt ik op dat je worstelt met heel veel twijfels, vragen, onveiligheidsgevoel en vertrouwenskwesties. Zowel over jezelf als over je meest nabije naasten binnen je gezin. De spanning die je ervaart, moet groot zijn. Het lijkt me moedig dat je dit hebt proberen aan te kaarten binnen je gezin, ook al leverde het naar jouw aanvoelen nog maar erg weinig op.

Om antwoorden en wat overzicht te vinden bij zoveel fundamentele vragen, zoek je best begeleiding bij een psychotherapeut, die samen met jou kan proberen te onderzoeken hoe een en ander bij jou misschien te begrijpen valt en wat je vanuit die inzichten zou kunnen en willen doen.

De weg naar een psychotherapeut in jouw buurt, kan je doorgaans wel via je huisarts of een eerstelijnspsycholoog vinden of je kan zoeken via VindeenTherapeut.be.

Ik wens je alvast veel moed en een positief eerste contact met zo'n psychotherapeut toe.

Wim Simons

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 35-50
Beantwoord door: Wim Simons op 21 maart 2022
Expert Avatar

Wim is behandelend en beleidspsychiater in de VZW St. Annendael in Diest. Samen met de multidisciplinaire teams binnen en buiten het ziekenhuis probeert hij voortdurend in een verbindende en evenwaardige open dialoog te gaan met mensen met ernstige psychiatrische problemen én hun betrokkenen. Om samen te werken aan hun herstel.

  • Deel deze pagina: