Main content

Vraag

Philippe,

De kogel is door de kerk. Een tijdje terug heb ik je gemeld dat ik een project wou doen rond de laatste fase in herstel (de opstap naar werk). Ik heb een plaatselijke politieker aangesproken. Hij heeft gezegd dat ik voor de ‘lionsclub’ (ongeveer 15 leden) mag komen spreken.

Ik ben dan gaan kijken naar video’s van Debby Kamstra, een artikel ‘werken na een psychiatrische beperking’ gelezen waar wel wat tips instonden.

Mijn vrouw zou graag zien dat ik dit niet op eigen houtje doe, maar onder een koepel van een organisatie. Zie je hier mogelijkheden of partners om mee samen te werken?

Antwoord

Beste,

Het lijkt me goed advies van je vrouw om samen met collega's op te trekken. Ik denk dat PsychoseNet ook een goed medium is om te polsen of je mensen die hetzelfde meegemaakt hebben kunt motiveren om met 2 of 3 op je afspraak bij Lions te komen.

Veel mensen hebben een eigen herstelverhaal geschreven en dat helpt om voor een groep te staan. Wanneer je samen optrekt met mensen die het al ooit gedaan hebben (voor een groep collega's, managers, school) te staan, kun je hiervan leren en het later zelf doen.

Beantwoord door: Philippe Delespaul op 28 november 2018
  • Deel deze pagina: