Main content

Jo Maes is ervaringsdeskundige depressie. Hij was liever ervaringsdeskundige lotto-winnen geweest:) Via ‘Soswelzijn’ zet hij zich al tien jaar in, voor het doorbreken van taboe rond psychische ziekten. Jo heeft heel wat in zijn mars, één ding is zeker, hij wil niet langer zwijgen. 

In deze blog stelt Jo Maes ‘Soswelzijn’ voor. 

Diep geraakt door de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg

Ik neem elke dag braaf mijn antidepressiva en ik heb daar geen enkel probleem mee. Een diabeet neemt toch ook gewoon dagelijks zijn insuline zonder daar vragen bij te stellen. Onlangs werd ik persoonlijk geconfronteerd met de wachtlijsten in de geestelijke gezondheid en dat heeft mij diep geraakt.
Mensen die eindelijk de moed vinden om hulp te zoeken botsen op de moloch van de wachtlijsten.

Activist en idealist

Beleidsmatig heb ik een maatschappelijke kosten-batenanalyse opgemaakt rond de wachtlijsten. Voor meer informatie daarover kan je me contacteren via soswelzijn@yahoo.com. Ik ben ook een beetje een activist en idealist : wat fout loop, probeer ik te verbeteren, op een constructieve manier.

Via een petitie wil ik het thema van de wachtlijsten hoger op de politieke agenda plaatsen waardoor het probleem van de wachtlijsten (hopelijk) aangepakt zal worden.

Ik nodig je van harte uit om deze petitie te steunen en te delen!

Een mens alleen kan de wereld niet veranderen, maar als mensen samenwerken dan is alles mogelijk.


Over Soswelzijn:

Soswelzijn is een éénmans burgerbeweging, gericht op een vermindering van het aantal zelfdodingen in Vlaanderen. De focus ligt op het bevorderen van de geestelijke gezondheid (preventief en curatief) en het doorbreken van het taboe rond geestesziekten.

Daarnaast werken we ook rond andere maatschappelijke thema’s zoals gezondheid, luchtkwaliteit, klimaat edm. In dat kader werd het Bomencharter opgericht, meer info via deze link 

We hebben een hart voor de zorg : we planten zorgbomen bij ziekenhuizen om het personeel uit de zorgsector te bedanken, meer info via deze link 

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *