Main content

‘Dubbel zoveel sessies bij de psycholoog’, kopt de Standaard. ‘De cijfers betreffende het mentaal welzijn van de mensen kleuren rood’, schrijft Zorgnet-Icuro. Vele signalen in de media overtuigen ons om het ‘informatie platform PsychoseNet’ verder te ontwikkelen. Om mensen hoopvol te blijven informeren over psychose en over psychische gezondheid in het algemeen.

En dat kan alleen met jullie steun. In deze blog richten we ons tot u.

Geachte lezer,

In november 2017 ging het informatieplatform PsychoseNet België online. In navolging van de stichting PsychoseNet Nederland, werkten we een Vlaamse versie uit. Dit konden we realiseren dankzij de financiële ondersteuning van het bedrijf ‘Cortina/Safety Jogger/Patrick’ uit Oudenaarde. Sinds begin 2021 is PsychoseNet een VZW en staan ‘we’ op eigen benen.

Wie zijn ‘we’?

‘We’, zijn de bestuursleden van de vzw PsychoseNet België; professoren Inez Germeys, Philippe Delespaul en Stijn Vanheule, directeur van het Familieplatform Kim Steeman en webredacteur Leen Verhaert. Verder werken ‘we’ samen met 14 E-experten die vragen beantwoorden in het E-spreekuur; 5 psychiaters, 4 psychologen, 3 ervaringsdeskundigen en 1 advocate.

Financiële ondersteuning

PsychoseNet.be is in het leven geroepen omdat er geen enkele geestestoestand is waar zoveel misverstanden over bestaan als over psychose?. En dit schaadt mensen en schaadt hun betrokkenen. Psychosenet.be is een online platform waar alle burgers terecht kunnen voor objectieve en hoopvolle informatie. Het informatieplatform is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige partner in het landschap van de Geestelijke Gezondheid. Nu we op eigen benen staan, zijn we op zoek naar financiële ondersteuning.

Hiervoor hebben we jullie hulp nodig

Alle bijdragen zijn welkom: éénmalig, periodiek of projectmatig. Dit kan anoniem of u kan bijdragen als een maatschappelijk statement. We willen zeer transparant communiceren over het aanwenden van de middelen die zullen gebruikt worden voor, onder meer, het aanstellen van webredacteuren, de verdere ontwikkeling en ondersteuning van de website, de promotie van de website enz. Het volledige document dat vertelt wat PsychoseNet vzw precies is, wie we zijn en wat je kan verwachten kan je hier terugvinden en dit schrijven hopen we zo wijd mogelijk te verspreiden.

Steun ons of verspreid ons

  • Download hier de sponsorbrief en verspreid deze in uw netwerk.
  • Onmiddellijk storten kan via BE71 7340 4934 9969 van PsychoseNet vzw , vermeld vrijblijvend uw email-adres in de mededeling, als we u persoonlijk mogen bedanken.
  • Team PsychoseNet bereiken kan via info@psychosenet.be of via het contactformulier.

We gaan graag met jullie in gesprek.

 
 
 
 
  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *