Main content

Ewout Kattouw is ervaringsdeskundige, spreker en schrijver. In het boek Wie is er nou eigenlijk gek? beschrijft hij zijn lange weg in de psychiatrie en hoe hij uit zijn impasse is geraakt.

In deze video kan je de volledige boekvoorstelling volgen met presentaties van onder andere Jim van Os.

 

Hoe kan het dat een jonge man met adolescentieproblematiek ruim twintig jaar chronisch psychiatrisch patiënt werd, 22 verschillende diagnoses kreeg en ruim 40 verschillende psychiatrische medicijnen voorgeschreven kreeg, en wat zegt dit over het functioneren van de geestelijke gezondheidszorg?

In Wie is er nou eigenlijk gek? beschrijft Ewout Kattouw zijn lange weg in de psychiatrie en hoe hij hier uiteindelijk weer uit kwam. Dit doet hij aan de hand van zijn herinneringen, zijn eigen dossier en interviews met naasten en oud-behandelaars.

Hij stelt zichzelf, en de lezer, de vraag: ‘wie is er nou eigenlijk gek?’

Is hij zelf gek, is de manier hoe er in de geestelijke gezondheidszorg wordt gewerkt gek, of zit de gekte in de manier hoe we onze maatschappij vorm hebben gegeven?


Wie is er nou eigenlijk gek? kan je kopen via deze link

Wil je ontdekken wie Ewout precies is? Dat kan je via volgende website

Tot slot is Ewout Kattouw medeoprichter van de stichting PILL, een actief platform om de positie van de hulpvrager te versterken.

  • Deel deze pagina: