Main content

Dus jij wilt een blog schrijven voor psychosenet.be? Leuk! Inspirerende verhalen, andere meningen, nieuwe invalshoeken, ervaringen en gedachtenspinsels. Ze zijn welkom. Er zijn een aantal voorwaarden waar je blog aan moet voldoen om te worden geplaatst op de website.

Thema’s

Je blog moet steeds één hoofdthema hebben. Zijn er meerdere onderwerpen waarover je wilt schrijven? Deel ze dan op in meerdere blogs.

Richtlijnen

• Je blog mag nog niet eerder ergens anders zijn gepubliceerd, dit in verband met dubbele content.
• Je blog zal ook niet ergens anders volledig worden gepubliceerd. Elders een samenvatting met link plaatsen mag wel. Graag zelfs.
• Maak geen expliciete reclame in je blog.
• Je blog mag maximaal 800 woorden zijn.

Voor wie schrijf je?

Je blog moet interessant zijn voor onze doelgroep. Dat zijn mensen met psychosegevoeligheid en/of stemmingsstoornis en hun omgeving, hulpverleners en ervaringsdeskundigen. De tekst moet goed leesbaar zijn voor iedereen, dus vermijd jargon: dit blog is niet bedoeld voor academici.

Biografie

Stuur ons een korte omschrijving met: je naam, je functie en eventueel je website, bedrijf of boek als die betrekking hebben op je rol als gastschrijver. Die plaatsen we onder je blog.

Redactie

Het insturen van een blog betekent niet automatisch dat deze ook wordt geplaatst. We sturen je binnen enkele dagen een reactie en gaan nooit zonder jouw toestemming tot publicatie over. Je blog wordt door de redactie gecorrigeerd op leesbaarheid, spelling, etc. We voegen indien nodig tussenkoppen toe en maken ingewikkelde zinnen goed leesbaar. Ook kunnen er stukken in overleg inhoudelijk worden aangepast. Voordat we je blog plaatsen, nemen we altijd contact met je op ter goedkeuring.

BELANGRIJK: Insturen doe je zo

• Schrijf je blog in Word en verstuur het als een .doc/.docx bestand. Heb je geen Word? Zet je blog dan direct in de mail.
• De documentnaam: Jouw Naam – titel blog en zet onder je blog óók je naam, en e-mailadres!
Bijvoorbeeld: Jan Jansen – De waarheid van Jan.docx
• Je kunt je blog insturen via dit formulier.
• Heb je een foto ter ondersteuning van je verhaal? Dan zijn dit de voorwaarden: fotoformaat liggend: 872 x 432.
Vermeld er ook bij wie de foto heeft gemaakt en stuur deze los in je mail, plak de foto niet in het document

We zijn benieuwd naar je bijdrage!

 

  • Deel deze pagina: